POCAKTÁMASZ

Hordozókendő használata a várandósság idején, újszülött hordozása

Várandós és tudni szeretné, milyen érzés kendőben hordozni?

Nem boldogul a kendője kötési leírásával?

Szeretné könnyedén, biztonságosan, és ortopédiailag is helyes módon hordozni gyermekét?

Szeretné megtudni, hogyan lehet segítségére a hordozás a mindennapi teendők ellátásban babájával?

A tanfolyam során a leendő szülők megismerkedhetnek a gyermekük születése utáni időszakkal. Megtanulhatják a különböző újszülött hordozási módokat valamint használhatják a kendőt a várandósság alatt a gerinc és a has terhelésének csökkentésére. Egyfelől elméleti tudást ad, másfelől nagyon gyakorlatias, így magabiztossá teszi a szülőket, mire gyermekük megszületik.

A tanfolyam anyaga:

 • információk a hordozás hatásairól,
 • információ az ortopédiailag helyes hordozásról
 • gyakorlati tudás a hordozókendő használatáról,
 • pocakkötések a has megtámasztására és a gerinc tehermentesítésére
 • elöl kötés az újszülött hordozásához

  Jelenleg nincs szervezett tanfolyami csoportom. Ez a szolgáltatás a család otthonában egyéni konzultáció keretében elérhető. Ebben az esetben az éppen az igényének megfelelő kötéseket tanítom meg Önnek.Ennek lehetőségeiről érdeklődjön e-mailben! info@csorgo.hu


  Hordozzak – ne hordozzak?

  A hordozott gyermek és hordozója között bensőséges kapcsolat alakul ki. Kendőben hordozott babával könnyű a városban közlekedni, kirándulni. Babád élvezheti tested megnyugtató közelségét, miközben mindkét kezed szabadon marad. A hordozott babák nyugodtabbak, kevesebbet sírnak és ritkábban fáj a hasuk. A helyesen megkötött kendőben való hordozás előnyösen hat a csípőfejlődésre.

  Miért van szükség hordozókendő tanfolyamra?

  A kendő minden más hordozóeszközt ki tud váltani. De van, aki nem boldogul a kötési leírásokkal. Sokszor csak a megfelelő információ hiánya miatt nem sikerül a kendővel való hordozás. Tanfolyamainkon a résztvevők megtanulják, hogyan lehet kényelmesen, biztonságosan és ortopédiai szempontból helyesen hordozni. Kiscsoportos keretek között személyre szabott segítséget nyújtunk a kötések elsajátításában. Hordozással kapcsolatos háttérismereteket közvetítünk.

  A Beli Buba Babahordozó Iskola a svájci Lana Tanfolyamszervezet magyarországi tagja, mely Európában – hazánkat is bele-értve – több mint 460 képzett tanfolyamvezetőt számlál. A szolgáltatás minőségét a folyamatos továbbképzések és az állandó minőség ellenőrzés biztosítja.

  Ezt a tanácsadást az évek tapasztalatai alapján kifejezetten várandósok számára fejlesztettük ki.

  Hordozásra születik…

  Az újszülöttnek és a kisgyermeknek igénye van a testközelségre, melyet csak fokozatosan nő ki. Minél inkább kielégítjük ezt, annál magabiztosabb, önállóbb lesz majd, amikor leszáll anyja karjából és a külvilág felé fordul. Addig is a gondozója nyújtotta biztonságból tekint minden újdonságra anélkül, hogy az szorongást keltene benne. Egyúttal azt is megtanulja, hogy mindig számíthat ránk, jelzéseire azonnal választ kap, ezért bizalommal lesz irántunk.