Szülés-beszélgetések

Jelenleg szülésfelkészítést és szüléskísérést nem vállalok.

Ezt a zárt csoportot 2011 óta tartom azoknak az anyáknak, akik velem szeretnének készülni a szülésükre.

A várandósság idején vannak olyan intim témák, amelyeket nehéz megosztani. Sokszor, ha el is mondanánk érzéseinket, félelmeinket, nehezen találunk olyan értő fülre, aki vissza is tud jelezni számunkra, és szakemberként is ismeri a testi és lelki folyamatokat, amelyek a háttérben állnak.

A csoport alkalmain egyfelől információt nyújtok az aktuális kérdésekkel kapcsolatban: legyen szó vizsgálatokról, étrendről, testi érzetekről, vagy a magzat fejlődéséről. Itt van idő és tér minden olyan témára, ami máshol nem kerül szóba, vagy csak érintőlegesen. Gyakran osztják meg az édesanyák ilyenkor azokat az érzéseiket, amelyekről nem beszélnek egyébként, mert úgy gondolják, nem helyénvaló, vagy mert félnek a környezet ítéletétől. Másfelől tehát a hétköznapok rohanása közepette olyan helyet kínálok, ahol meg lehet pihenni, lehet sírni, örülni, hallgatni, magyarázatok nélkül. Ahol lehet relaxálni és feltöltődni, megerősödni és újra hazatérni.

Technikai részletek:

A zárt csoportok kis létszámmal indulnak, minimum 5, maximum 7 jelentkezőt fogadok.

A csoport összetétele a teljes kurzus időtartama alatt állandó, menet közben újak nem csatlakoznak, ezáltal bizalmas légkör alakul ki. A csoport előnye, hogy a résztvevők, nemcsak a szakember tudását kapják, hanem egymást is támogatják, inspirálják, megtapasztalva, hogy nincsenek egyedül a helyzetükkel. Sok esetben lehet ebből erőt meríteni. Mindenkinek egyformán jut figyelem, a résztvevők érzelmi biztonságára én ügyelek. Természetesen annyit oszt meg mindenki a csoport előtt az érzéseiből, amennyit szeretne, nem KELL többet, mint ami jól esik. Az alkalmak pontos időpontját a résztvevőkkel közösen tűzzük ki úgy, hogy mindenkinek megfeleljen.
A részvétel gyermek nélkül ajánlott (kivéve a karon ülők kb. 6-8 hós korig)

4 alkalom (javasolt a kéthetente), egyenként 3 óra hosszan.

Részvételi díj: 6000.-Ft/alkalom, mely előre egy öszegben fizetendő, mintegy bérletet váltva a a csoportba.

Bejelentkezés és információ: info@csorgo.hu

Szülésre készülő csoportot más igények szerint is tartok, akár egy napos intenzív formában, illetve nyitottan, alkalmankénti csatlakozási lehetőséggel is.