Szülőtréning

Önismereti csoport

Mikor más szülőkkel beszélgetünk, úgy tűnhet, csak nekünk vannak problémáink a gyermeknevelésben, csak a miénk olyan kiborítóan hisztis, vagy csak nekünk okoz gondot az elindulás otthonról. Persze legtöbbször az ismerősök, barátok és rokonok tanácsot is adnak a megoldáshoz, ám gyakran nehezen azonosulunk ezekkel.

A Szülőtréninget azoknak ajánljuk, akik szeretnének jobban elmélyülni a gyermeknevelés témáiban, és akik nyitottak saját szülői szerepükre is reflexióval tekinteni. Így ők a nagyobb idő és energia ráfordítással jól használható megoldást kaphatnak szülői konfliktusaikra.

A zárt csoportos önismereti alkalmak lényege, hogy a csoport összetétele a teljes kurzus időtartama alatt állandó, menet közben újak nem csatlakoznak, ezáltal bizalmas légkör alakul ki. A csoport előnye, hogy a résztvevők nem csupán a szakember tudását kapják, hanem egymást is támogatják, inspirálják, megtapasztalva, hogy nincsenek egyedül a helyzetükkel. Sok esetben ebből lehet erőt meríteni.

A csoportba tartozás adta biztonságban felszínre kerülhetnek olyan érzések, öröm, vagy gyakrabban bánat, seb, és hiány, amelyek a mindennapokban nem kerülnek felszínre. Jelenlétük azonban éppen a gyermek gondozása, a szülői feladatok ellátása közepette terheli meg indulattal a szülő-gyermek és a párkapcsolatot.

Ez a tréning nem gyakorlatokat, vagy technikát tanít, hanem a saját lehetőségekre segít rátalálni úgy, hogy az örömteli szülőséget beárnyékoló negatív töltést, a dühöt, a túlzott elvárások mögötti érzéseket bontogatja, és segíti leépíteni. Hiszen megkerülhetetlenül ott bújik meg minden szülőben az a kisgyermek, aki valaha volt, és éli tovább azokat a helyzeteket a szülői oldalon, amelyeket valaha gyermekként élt át. A Szülőtréning abban segít, hogy megtaláld a megoldást, megismerd magad szülőként és bizalommal tekints feladataid elé.

A tematika csak tájékoztató jellegű: 1. Család - Milyen szülő vagyok? 2. Konfliktusok, indulatok 3. Az anya és az apa szerepe. Fiúgyerek - lánygyerek 4. Társas konfliktusok. Közösség

Technikai részletek:

A zárt csoportok kis létszámmal indulnak, minimum 5, maximum 7 jelentkezőt fogadunk. Mindenkinek egyformán jut figyelem, a résztvevők érzelmi biztonságára én ügyelek. Az alkalmak pontos időpontját a résztvevőkkel közösen tűzzük ki.

A részvétel gyermek nélkül ajánlott (kivéve a karon ülők kb. 6-8 hós korig) 4 alkalom (javasolt a kéthetente) egyenként 3 óra hosszan
Részvételi díj: 8000.-Ft/alkalom, mely előre egy öszegben fizetendő, mintegy bérletet váltva a a csoportba.

A következő induló csoportról érdeklődjön e-mailben: info@csorgo.hu