Önismereti csoportok

Szülésélmény feldolgozása

Mindenki hallott már asszonyokat mesélni a szülésükről és mindannyian, akik már szültünk, meséltünk a szülésünkről másoknak. Minden egyes alkalom, amikor erről beszélünk, segíti az élmény feldolgozását, annak beépülését személyiségünkbe, fejleszti az önismeretet. A szülésünk élménye megerősíthet, vagy gyengíthet nőiségünkben, anyaságunkban, a szülői kompetenciánkban.  Megkönnyítheti, vagy megehezítheti életünk mindennapjait. Előfordul, hogy segítségre van szükség ennek a folyamatnak a támogatására, ennek a csoportnak az a célja, hogy

  • megosztható legyen egymással az öröm és megerősödés, amely a szülésnek köszönhető,
  • megfogalmazhatók legyenek a lezáratlan kérdések és kételyek,
  • “elsírhatóvá” váljon a fájdalom és a veszteség,
  • senki se ítélkezzen,
  • szakértő adjon visszajelzést és támpontot a továbblépéshez.

A csoport folyamatosan indul. Jelentkezés és érdeklődés.

Ha nem csoportban szeretnél foglalkozni a szüléseddel, akkor lehetőséged van egyéni konzultációt is kérni.

Jelentkezem egyéni konzultációra.

Ha elborít az indulat – Szülők csoportja

Mikor más szülőkkel beszélgetsz úgy tűnik, csak neked vannak problémáid a gyermek-nevelésben, csak a tiéd olyan kiborítóan hisztis, vagy csak neked okoz gondot az elindulás otthonról. Persze legtöbbször az ismerősök, barátok és rokonok tanácsot is adnak a megoldáshoz, ám gyakran nehéz ezekkel azonosulni.

Immáron vége van annak az időszaknak, amikor a testi szükségletek kielégítése, a szoptatás és hordozás mindenre megoldás. Eddig azt hitted, menni fog, most hirtelen úgy érzed tehetetlen, “szaranya” lettél. Elég egy apró szikra, és elborít az indulat, amiről azt sem tudod, honnan jött….és ordítasz, elhomályosul a tekinteted….vagy csak összeszorított szájjal gondolsz arra, megint kimondtad azt, amiről azt hitted, hogy soha sem fogod.

Szülők csoportját azoknak ajánlom, akik szeretnének jobban elmélyülni a gyermeknevelés témáiban, és akik nyitottak saját szülői szerepükre is reflexióval tekinteni, így a nagyobb idő és energia ráfordítással ugyanis jól használható megoldást kaphatnak szülői konfliktusaikra.

Ez a tréning nem gyakorlatokat, vagy technikát tanít, hanem a saját lehetőségekre segít rátalálni úgy, hogy az örömteli szülőséget beárnyékoló negatív töltést, a dühöt, a túlzott elvárások mögötti érzéseket bontogatja, és segíti leépíteni. Hiszen megkerülhetetlenül ott bújik meg minden szülőben az a kisgyermek, aki valaha volt, és éli tovább azokat a helyzeteket a szülői oldalon, amelyeket valaha gyermekként élt át. A Szülő csoport abban segít, hogy megtaláld a megoldást, megismerd magad szülőként, fejleszd az önismeretedet és bizalommal tekints feladataid elé.

A csoport folyamatosan indul. Jelentkezés és érdeklődés.

Ha nem csoportban szeretnél foglalkozni a témával, akkor lehetőséged van egyéni konzultációt is kérni.

Jelentkezem egyéni konzultációra.

A csoportokról

Mindkét csoport azonos feltételekkel indul.  A zárt csoportos önismereti alkalmak lényege, hogy a csoport összetétele a teljes kurzus időtartama alatt állandó, menet közben újak nem csatlakoznak, ezáltal bizalmas légkör alakul ki. A csoport előnye, hogy a résztvevők nem csupán a szakember tudását kapják, hanem egymást is támogatják, inspirálják, megtapasztalva, hogy nincsenek egyedül a helyzetükkel. Sok esetben ebből  is lehet erőt meríteni.

A létszám kicsi, minimum 5, maximum 7 jelentkezőt fogadok. Mindenkinek egyformán jut figyelem, a résztvevők érzelmi biztonságára én ügyelek.
Gyakoriság:  4 alkalom (jellemzően kéthetente), egyenként 3 óra hosszan.
Az alkalmak pontos időpontját a résztvevőkkel közösen tűzzük ki.
A részvétel gyermek nélkül ajánlott (kivéve a karon ülők kb. 6 hónapos korig)
Részvételi díj: 8000.-Ft/alkalom, mely előre egy összegben fizetendő, bérletet váltva a csoportba.
A csoport megkezdése előtt egy rövid személyes konzultációt javaslok a célok tisztázására, ha még nem jártál nálam korábban. Ennek a díja a csoportdíjban benne foglaltatik.