Szülésélmény feldolgozása

Mindenki hallott már asszonyokat mesélni a szülésükről és mindannyian, akik már szültünk, meséltünk a szülésünkről másoknak. Minden egyes alkalom, amikor erről beszélünk, segíti az élmény feldolgozását, annak beépülését személyiségünkbe, fejleszti az önismeretet. A szülésünk élménye megerősíthet, vagy gyengíthet nőiségünkben, anyaságunkban, a szülői kompetenciánkban.  Megkönnyítheti, vagy megnehezítheti életünk mindennapjait.  Előfordul, hogy segítségre van szükség ennek a folyamatnak a támogatására, ezért ennek a csoportnak az a célja, hogy

  • megosztható legyen egymással az öröm és megerősödés, amely a szülésnek köszönhető,
  • megfogalmazhatók legyenek a lezáratlan kérdések és kételyek,
  • “elsírhatóvá” váljon a fájdalom és a veszteség,
  • ítélkezés nélkül elfogadhassuk magunk és mások érzéseit, történeteit,
  • szakértő adjon visszajelzést és támpontot a továbblépéshez.

Lehet, hogy nem a szülésed, hanem a várandóságod, vagy a szülést követő időszakban értek olyan hatások, vagy éltél meg olyan eseményeket, érzéseket, amelyekkel úgy érzed, nem boldogulsz. Ebben az esetben is keress bátran!

A csoport folyamatosan indul. Jelentkezés és érdeklődés. e-mailben.

Ha nem csoportban szeretnél foglalkozni a szüléseddel, akkor lehetőséged van egyéni konzultációt is kérni.

 

A csoportokról

A zárt csoportos önismereti alkalmak lényege, hogy a csoport összetétele a teljes kurzus időtartama alatt állandó, menet közben újak nem csatlakoznak, ezáltal bizalmas légkör alakul ki. A csoport előnye, hogy a résztvevők nem csupán a szakember tudását kapják, hanem egymást is támogatják, inspirálják, megtapasztalva, hogy nincsenek egyedül a helyzetükkel. Sok esetben ebből  is lehet erőt meríteni.

A létszám kicsi, minimum 5, maximum 7 jelentkezőt fogadok. Mindenkinek egyformán jut figyelem, a résztvevők érzelmi biztonságára én ügyelek.
 
Gyakoriság:  4 alkalom (jellemzően kéthetente), egyenként 3 óra hosszan.
Lehetőség van tömbösített, kétszer 6 órás alkalmakra is.
 
A részvétel gyermek nélkül ajánlott (kivéve a karon ülők kb. 6 hónapos korig)
Részvételi díj: 10000.-Ft/alkalom (4X3 órás csoport esetében), mely előre egy összegben fizetendő, bérletet váltva a csoportba.
 
 
 

Follow by Email